Διάφορα

Παρασκήνια: Ποιο είναι το δίδυμο των αριστερών που σάρωσε στις εκλογές στους νοσοκομειακούς γιατρούς!Η είδηση πέρασε στα ψηλά. Πιθανώς λόγω και των πολιτικών εξελίξεων και όλη τη φημολογία των τελευταίων ημερών για εκλογές και Novartis.

Όμως είναι αξιοσημείωτο ότι στις εκλογές των Νοσοκομειακών γιατρών σάρωσε το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ, αφού οι δύο παρατάξεις κατόρθωσαν και πέτυχαν μαζί την αυτοδυναμία, ανάμεσα σε χιλιάδες ψηφοφόρους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Από την άλλη άσχημα είναι τα νέα για την παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αφού καταποντίστηκε στις εκλογές, ενώ στασιμότητα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα για τη «γαλάζια» παράταξη.

Πιθανώς οι γιατροί του ΕΣΥ να σκέφτηκαν να επιβραβεύσουν τους δύο βασικούς συνδικαλιστές (Ηλ.Σιώρα του ΚΚΕ και Π.Παπανικολάου της ΑΡΣΙ, Ενωτικό Μέτωπο για την Ανατροπή) που τα τελευταία χρόνια δίνουν μάχη για το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Προβληματισμός επικρατεί πάντως στην κυβερνώσα παράταξη για τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά και σε αυτές τις εκλογές των νοσοκομειακών γιατρών αφού προηγήθηκαν και τα αποτέλεσματα τόσο στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όσο και στη συνέχεια στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Ενδεχομένως η παράταξη να πλήρωσε τη δυσαρέσκεια από την κεντρική πολιτική σκηνή…

Δ.ΕΥΘ.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

 

«Ιχνηλατώντας την Παλιά Λάρισα-Β΄» – Πλήθος κόσμου τίμησε τον Ν. Παπαθεοδώρου στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου στο ΔΩΛ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης το νέο βιβλίο του φιλίστορα γιατρού κ. Νικόλαου Παπαθεοδώρου με τίτλο «Ιχνηλατώντας την Παλιά Λάρισα-Β΄.

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο με το ακόμη πιο σπουδαίο έργο και φυσικά όλοι τους είχαν να πουν τα καλύτερα για το νέο του βιβλίο.

52 δημοσιεύματα στην εφημερίδα ”Ελευθερία” κατά το έτος 2015».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Νικόλαος Βατόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» – συγγραφέας.

Κωνσταντίνος Συρμακέζης, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ιδρυτής του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής.

Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ιατρός, συγγραφέας του βιβλίου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Χατζηευθυμίου, δημοσιογράφος, διευθυντής σύνταξης εφημερίδας «Ελευθερία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

ΠΗΓΗ:https://www.onlarissa.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποβλήθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου!

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

(UPD 2): Τον πρόεδρο του ΕΕΣ Νικόλαο Οικονομόπουλο θα δεχθεί στις 3 μ.μ. της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΕΣ θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο. Επίσης, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος έχει καλέσει για τις 6 μ.μ. της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου έκτακτη συνεδρίαση του ΚΔΣ του ΕΕΣ.

 

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, την οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσαν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του ΕΕΣ Νικόλαο Οικονομόπουλο και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ, κατά την οποία εξελίσσεται μία τόσο ντροπιαστική για την οργάνωση και τη χώρα διαδικασία, ενώ ο ΕΕΣ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα…

Η αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχουν ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.

Είναι πλέον η ώρα να δράσει εξυγιαντικά στον ΕΕΣ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ η επίσημη αναγγελία της αποβολής του ΕΕΣ από την Διεθνή Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Γενεύη.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εδώ και καιρό ζητήσει από τον πρόεδρο του ΕΕΣ να αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΚΔΣ της οργάνωσης, στις οποίες ή στην οποία εγκρίθηκε το λεγόμενο «νέο» καταστατικό του ΕΕΣ, εν τούτοις ποτέ δεν απεστάλησαν τα εν λόγω πρακτικά από τη διοίκηση του ΕΕΣ προς το υπουργείο Υγείας, γεγονός το οποίο έχει καταγραφεί δεόντως από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας…

 

(UPD 1): Άδωνις Γεωργιάδης: Ντροπιαστική εξέλιξη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

 

Την ίδια στιγμή, με σχετικό tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει το βράδυ της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου τα εξής:

«Εάν αυτή η είδηση (σ.σ.: εννοεί την αποβολή του ΕΕΣ) είναι αληθής, τότε επί Κυβερνήσεως Συριζανέλ και με προφανή ευθύνη των υπευθύνων Υπουργών, μία ντροπιαστική απόφαση για την Χώρα μας σε Διεθνές Επίπεδο θα έχει ληφθεί. Αυτόν τον κίνδυνο απέτρεψα με αγώνα το 2013 για να τα καταστρέψουν όλα».

 

Ο Γιάννης Μπασκόζος είχε προειδοποιήσει εγκαίρως από το healthview.gr

 

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος είχε προβεί στις 5 Ιουνίου 2018 στην εξής σημαντική όσο και αγωνιώδη δήλωση – προειδοποίηση για την τύχη του ΕΕΣ, αποκλειστικά στο healthview.gr:

«Η υπό τον κ. Αλεξανδρή διοίκηση, η οποία διορίσθηκε με παρέμβαση του Δημοσίου στον ΕΕΣ, κατάφερε να οδηγήσει, με κατά γενική ομολογία άψογες διαδικασίες, στις πρώτες μετά από χρόνια εκλογές στο σωματείο.

Η αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης, δια του γενικού γραμματέα Δημοσίας Υγείας, με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου και τη διοίκηση Αλεξανδρή έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΕΕΣ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες έχουν αναληφθεί απέναντι στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου, προκειμένου να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος αποπομπής από τη Διεθνή Ομοσπονδία και ο ΕΕΣ να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εντός τριμήνου, με νέο δημοκρατικό καταστατικό, άνοιγμα σε νέα μέλη, με πρώτους τους εθελοντές, και αποκατάσταση του κύρους του ιστορικού σωματείου.

Η στήριξη αυτής της προσπάθειας από την κυβέρνηση και τον γενικό γραμματέα Δημοσίας Υγείας μπορεί να θεωρείται ως δεδομένη, αρκεί η νέα διοίκηση να σεβαστεί και να υλοποιήσει, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τον συμπεφωνημένο ‘οδικό χάρτη’.

Εύχομαι και ελπίζω να είναι μία νέα ελπιδοφόρα περίοδος για τον ΕΕΣ!»…

ΠΗΓΗ:https://www.healthview.gr/ 

 

Βασικά φάρμακα εκτός αγοράς - Μετ΄ εμποδίων η κάλυψη των ασθενών

Επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ αναφέρουν 82 ελλείψεις από 75 τον περασμένο Ιούλιο

Εκτός αγοράς βρίσκονται 82 φάρμακα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του ΕΟΦ, έναντι 75 φαρμάκων τον Ιούλιο που πέρασε.

Καθώς οι διαδικασίες παραγωγής προχώρησαν στο μεσοδιάστημα, κάποια φάρμακα πήραν και πάλι τη θέση τους στην αγορά, ενώ οι νέες ελλείψεις αφορούν 12 φάρμακα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τρία επιπλέον εμβόλια και πέντε φάρμακα που εισάγονται από το ΙΦΕΤ.

Συνολικά, έχει δηλωθεί η έλλειψη από τις παρασκευάστριες εταιρείες για 45 εξωνοσοκομειακά σκευάσματα, παραμένουν οι ελλείψεις σε 19 νοσοκομειακά, σε 8 εμβόλια και 10 φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ.

Αναλυτικά, από τα 45 φάρμακα της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής αγοράς, οι νέες ελλείψεις αφορούν δύο επιπλέον μορφές νιφεδιπίνης, δύο αλοπερδόλης, δύο μεσαλαζίνης, διγοξίνη, τρείς μορφές γαδομπουτρόλης, νιμοδιπίνη, μεφεναμικό οξύ, λυοφιλοποιημένο e-coli, δικλοφενάκη, ουρσοδεοξυχολικό οξύ, σοταλόλη και εσντεπαλλεθρίνη με πιπερονυλ-βουτοξείδιο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε φάρμακα που περιέχουν τις ουσίες δεσλοραταδίνη, μεσαλαζίνη, δομπεριδόνη, σιπροφλοξασίνη και ετεποσίδη.

Νοσοκομειακά φάρμακα

Στις ελλείψεις των νοσοκομειακών φαρμάκων περιλαμβάνονται λευκωματίνες, ανοσοσφαιρίνες, ανοσοσφαιρίνες πλάσματος, παράγων Von Willebrand, ζολενδρονικό οξύ, σισατρακούριο, κεφταζιδίμη, ονδασετρόμη.

Εμβόλια

Από εμβόλια, στις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις προστέθηκαν το εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουένζας Β, το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α για παιδιά και το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς, ενώ αποκαταστάθηκε η έλλειψη του εμβολίου για τον μηνιγγιτιδόκοκκο και την ηπατίτιδα Α ενηλίκων.

Παραμένουν οι ελλείψεις στο πενταδύναμο κοκκύτη, διφθερίτιδας, τετάνου , πολυομυελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουένζας Β, στο εμβόλιο ηπατίτιδας Β ενηλίκων, το διπλούν διφθερίτιδας - τετάνου και το τετραπλούν ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμευλογιάς.

Εισαγωγές ΙΦΕΤ

Σε ότι αφορά τα φάρμακα που φτάνουν εδώ μέσω ΙΦΕΤ, σε έλλειψη βρίσκεται η φαινοβαρβιτάλη για την οποία γίνεται έρευνα αγοράς αντίστοιχου προϊόντος καθώς δεν υπάρχει ούτε στο εξωτερικό. Επίσης δεν είναι διαθέσιμα τα ακόλουθα: ινδικοκαρμίνη, νικοτινικό οξύ, ακεταζολαμίδη, αφυδατωμένη αιθανόλη, ενώ σε έλλειψη βρίσκεται και η ερυθρομυκίνη, προβλήματα παραγωγής αντιμετωπίζονται για την τετρακοσακτίδη, αναμένεται υδροχλωρική ετιλεφρίνη και σε αναζήτηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου για πανκουρόνιο και υδροχλωρική μιδοδρίνη.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκαν οι εισαγωγές του ΙΦΕΤ σε τομπραμυκίνη, μετρονιδαζόλη, λαβεταλόλη και οιστραδιόλη.

Ολόκληρη η λίστα του ΕΟΦ με τις ελλείψεις φαρμάκων επισυνάπτεται εδώ

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

θ. Δουζένης: Γιατί υπέγραψα την γνωμάτευση της αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου

Απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την αποφυλάκιση του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη Αρη Φλώρου δίνει στην εφημερίδα «Νέα» ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και ψυχιατροδικαστής Αθανάσιος Δουζένης, ο οποίος υπέγραψε τη γνωμάτευση για την «υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή» του 39χρονου επιχειρηματία.

https://www.aftodioikisi.gr/

Ο γιατρός εκφράζει τον έντονο «προβληματισμό» και τη «στενοχώρια» του σχετικά με τη διαρροή ευαίσθητων, προσωπικών δεδομένων.

Διευκρινίζει ότι στο Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού το επιστημονικό προσωπικό αντιμετωπίζει τους νοσηλευομένους αποκλειστικά και μόνον ως ασθενείς. Οπως προκύπτει από το αρχείο που τηρεί το Ψυχιατρείο Φυλακών Κορυδαλλού, ο Αρ.Φλώρος είχε κάνει τουλάχιστον σε αυτό δύο εισαγωγές.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής ήταν ο γιατρός που τον παρακολουθούσε κατά την τελευταία εισαγωγή του, διαπιστώνοντας τη βαρύτητα της κατάστασής του. Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, η γνωμάτευσή του δεν διαφέρει με αυτή άλλου συναδέλφου, που τον είχε αναλάβει κατά το παρελθόν.

«Κάθε άνθρωπος μπορεί να ζητήσει μια γνωμάτευση ώστε να περάσει από ΚΕΠΑ. Μετά το σχετικό αίτημα ο γιατρός περιγράφει το πρόβλημα του ασθενούς, τη θεραπεία που έχει συστήσει και παράλληλα περιγράφει κατά πόσο η πάθησή του τον επιβαρύνει» διευκρινίζει.

Ο ίδιος επίσης προσθέτει: «Όλες οι γνωματεύσεις εκδίδονται από γιατρούς του Δημοσίου και είναι τεκμηριωμένες». Ο ίδιος αναφέρει πως μόνο χθες συμπλήρωσε δύο σχετικές γνωματεύσεις ασθενών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, και συγκεκριμένα στη Β» Ψυχιατρική Κλινική, όπου ο αναπληρωτής καθηγητής κατέχει τη θέση του διευθυντή.

«Η επιτροπή βλέπει τους ασθενείς», αναφέρει με νόημα και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ρόλος τους δεν είναι να υπολογίζουν ποσοστά αλλά να κρίνουν την επιστημονική εγκυρότητα των γνωματεύσεων.

Ο κ. Δουζένης επίσης αρνείται κατηγορηματικά να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με το εάν στον φάκελο του Αρ.Φλώρου συμπεριλαμβάνονταν και τα αποτελέσματα εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που θα πιστοποιούσαν ότι ο επιχειρηματίας πάσχει από επιληψία και επιληπτικές κρίσεις.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Απόφαση: Νέα όρια συνταγογράφησης ανά περιφέρεια και ειδικότητα

Η χώρα μας έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών για αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων, η οποία παραμένει από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη.


Τα νέα όρια συνταγογράφησης φαρμάκων, ανά ιατρική ειδικότητα, ανά περιφερειακή ενότητα και ανά μήνα, ορίζει με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

IATRONET

Η διαδικασία συνδέεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) κάθε ασθενούς.

Με την απόφαση του Παύλου Πολάκη, ορίζονται τα ελάχιστα μηνιαία ποσοστά συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων, σε όγκο και συσκευασίες, ανά θεραπευτική ομάδα και τρόπο χορήγησης.

Σε ορισμένες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως οι ανταγωνιστές της σεροτονίνης χορηγούμενους για τη ναυτία, τα ποσοστά – στόχοι αγγίζουν το 100% (97,46% έως 99,13%).

Η χώρα μας έχει δεσμευτεί έναντι των δανειστών για αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων φαρμάκων, η οποία παραμένει από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη (κάτω από 40%, έναντι μέσου όρου 67% στην Ευρωπαϊκή Ένωση των “18”).

Το ποσοστό απέχει σημαντικά από τον στόχο 60% έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Ενδεικτικό της απόστασης είναι το στοιχείο πως στην Ιταλία η διείσδυση των γενοσήμων είναι 44%, στην Πορτογαλία 50,3% και στην Ισπανία 51,1%.
Υψηλότερα

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες θεραπευτικές κατηγορίες και μάλιστα αρκετά εμπορικές, στις οποίες τα γενόσημα έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 47% των φαρμάκων που χορηγούνται σε Έλληνες ασθενείς με νόσο Alzheimer είναι γενόσημα.

Πάνω από τον μνημονιακό στόχο είναι η διείσδυση των γενοσήμων στα φάρμακα για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (43%).

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται στα αντιψυχωσικά (40%) και στους αποκλειστές αδρενεργικών υποδοχέων (35%).

Δημ.Κ.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com/

 

Άφαντα τα Δημοτικά Ιατρεία στον ”Άτλαντα Υγείας”

Άφαντα τα Δημοτικά Ιατρεία στον ''Άτλαντα Υγείας''

Σοβαρές παραλείψεις διαπιστώνει κανείς στον Άτλαντα Υγείας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων και δεικτών που αναπτύχθηκε ως τεχνολογική μετεξέλιξη του Υγειονομικού Χάρτη του Υπουργείου Υγείας και η οποία δίνει γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες υγείας. Σκοπός της είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην τεκμηριωμένη διακυβέρνηση του συστήματος υγείας, στην επαφή και επικοινωνία των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και στις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες μεταξύ τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συλλογή πληροφοριών από όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας, του ευρύτερου δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, καθώς και τις αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά όχι από τους ΟΤΑ που εκπονούν προγράμματα υγείας, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Έτσι, στις διαθέσιμες Υποδομές Υγείας δεν μπορεί κανείς να εντοπίσει τα Δημοτικά Ιατρεία που, όπως είναι γνωστό, παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Περισσότερα...

Λοκομοτίβα ανάπτυξης η φαρμακευτική βιομηχανία - Αύξηση εξαγωγών 106,18% στα χρόνια της κρίσης

Οι καλύτεροι “πελάτες” των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων εδρεύουν στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Κύπρο, ενώ τα προϊόντα τους εξάγονται συνολικά σε 141 χώρες.
Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET


Υπερδιπλασιασμό της εξαγωγικής δραστηριότητας στα χρόνια της κρίσης, εμφανίζει η εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία.

Τον περασμένο Ιούνιο, οι εξαγωγές ήταν αυξημένες κατά 106,18% σε σχέση με το 2010, ποσοστό που ξεπερνά κατά πολύ την αύξηση τουν γενικού δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο κύκλος εργασιών (εγχώρια αγορά και εξαγωγές) στη φαρμακευτική βιομηχανία σημείωσε αύξηση 11,5% την περίοδο 2017 – 2018, έναντι αύξησης 12,1% την περίοδο 2016 – 2017.


Από το 2010, το ποσοστό εμφανίζει αύξηση κατά 35,66%, έναντι αύξησης 15,71% του συνολικού δείκτη της εγχώριας βιομηχανίας.

Ο τζίρος είναι σαφώς περιορισμένος στην εσωτερική αγορά, σημειώνοντας τον Ιούνιο αύξηση 8,4%, έναντι μείωσης 2,7% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Υπολείπεται, δε, κατά 3,69% εκείνου που υπήρχε στη χώρα μας το 2010.
Εξαγωγές

Πολύ διαφορετική είναι η εικόνα στην εξωτερική αγορά. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν πετύχει φέτος αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14,3%, έναντι εντυπωσιακής αύξησης 29,4% την περίοδο 2016 – 2017.

Ενδεικτικό της εξωστρέφειας του κλάδου, είναι πως οι εξαγωγές εμφανίζουν φέτος αύξηση τζίρου κατά 106,18% σε σύγκριση με το 2010!

Παρά τη θετική αυτή εικόνα, το ισοζύγιο εισαγόμενων και εξαγόμενων φαρμάκων παραμένει αρνητικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), οι εισαγωγές φαρμάκων ανήλθαν το 2016 στα 2,9 δισ. ευρώ (αύξηση 2,3%) και οι εξαγωγές στο 1 δισ. ευρώ (αύξηση 3,9%).

Οι ειδικοί του ΙΟΒΕ σημειώνουν πως οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων, ως προς το σύνολο των ελληνικών εξαγωγών όλων των αγαθών, αντιστοιχούσαν το 2016 στο 4,2%.

Μεταποίηση

Σε σχέση με τον κλάδο της μεταποίησης (χωρίς πετρελαιοειδή), ο κλάδος φαρμακευτικών προϊόντων βρισκόταν το 2016 στην τέταρτη θέση, με το 5% των εξαγωγών του κλάδου της μεταποίησης.

Τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων δείχνουν πως οι εξαγωγές φαρμακευτικών προϊόντων αποτελούν το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν σε αξία, μετά τα πετρελαιοειδή.

Οι βασικότεροι “πελάτες” των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων εδρεύουν στη Γερμανία (18,8% εξαγωγών), στο Ηνωμένο Βασίλειο (14,8%) και στην Κύπρο (7,9%).

Ο ελληνικός κλάδος φαρμάκου δέχεται εισαγωγές από 61 χώρες και εξάγει σε 141 χώρες.

ΠΗΓΗ:http://medispin.blogspot.com

-

 

ΕΥΧΕΣ Ι.Σ.Λ.

 

 

ΕΛΣΤΑΤ: Η Υγεία των Ελλήνων στο “μικροσκόπιο”

\r\n ΕΛΣΤΑΤ: Η Υγεία των Ελλήνων στο

\r\n

\r\n Αύξηση στην εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, αλλά και ψυχικών νόσων καταγράφει η δειγµατοληπτική Έρευνα Υγείας, του έτους 2014 της ΕΛΣΤΑΤ, με τις γυναίκες να κρατούν τα αρνητικά πρωτεία.

\r\n

\r\n Κατάθλιψη, έμφραγμα, εγκεφαλικό και σακχαρώδης διαβήτης είναι μεταξύ των νοσημάτων που εμφανίζονται αυξημένα στον πληθυσμό ηλικίας 15 ετών και άνω. Ανησυχητικά, όμως είναι και τα δεδομένα που καταδεικνύουν ότι, παρά τις συμβουλές των ειδικών, η προμηθεια φαρμακων χωρίς συνταγή αυξήθηκε το 2014, συγκριτικά με την αντίστοιχη μελέτη του 2009.
\r\n Η μελέτη διενεργήθηκε σε τελικό δείγµα 8.223 ιδιωτικών νοικοκυριών και σε ισάριθµα µέλη αυτών, σε ολόκληρη την
\r\n Ελλάδα. Σε κάθε νοικοκυριό δείγµατος ερευνήθηκε ένα τυχαία επιλεγµένο άτοµο ηλικίας 15 ετών και άνω.
\r\n Η επόµενη έρευνα υγείας θα διενεργηθεί το έτος 2019.

\r\n

\r\n Η Υγεία μας

\r\n

\r\n Πολύ καλή ή καλή υγεία δηλώνει πως έχει το 74,8% των ερωτηθέντων (οριακή μείωση από το 2009, κατά 0,7%), με το 18,2% να δηλώνει πως έχει µέτρια υγεία (αύξηση κατά 9,6% σε σχέση με το 2009) και ένα 7% κακή ή πολύ κακή υγεία , ποσοστό κατά 13,6% μειωμένο συγκριτικά με την έρευνα του 2009.
\r\n Ανησυχητική είναι η αύξηση, κατά 25,2%, που φαίνεται να καταγράφουν τα χρόνια νοσήματα, έναν εκ τους βασικούς δείκτες υγείας πληθυσμού. Συγκεκριμένα, σχεδόν ένας στους δύο (49,7%) δηλώνει ότι υποφέρει από κάποιο χρόνιο πρόβληµα υγείας. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 ήταν στο 39,7%. Πέντε στις δέκα γυναίκες (54,1%) και τέσσερις στους δέκα άνδρες (44,8%) δηλώνουν ότι πάσχουν από χρόνια πάθηση, ενώ εξ όσων ανέφεραν ότι υποφέρουν από μια τέτοια νόσο, έξι στους δέκα (61,8%) είναι ηλικίας 55 ετών και άνω.
\r\n Ο δεύτερος βασικός δείκτης είναι ο περιορισµός των δραστηριοτήτων του πληθυσµού λόγω προβληµάτων υγείας.
\r\n Συνολικά, το 29,7% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις δραστηριότητές του λόγω προβληµάτων υγείας. Ένας στους δέκα (10,3%) φέρεται να έχει περιορίσει κατά πολύ, για λόγους υγείας και για διάστηµα 6 µηνών ή και περισσότερο, κάποιες από τις δραστηριότητες του, οι οποίες είναι συνήθεις για τον γενικό πληθυσµό. Δύο στους δέκα (19,4%) τις έχουν περιορίσει αλλά όχι πάρα πολύ. Συγκριτικά με την περιορισμένη μελέτη, το ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετώπισε περιορισμό των δραστηριοτήτων του αυξήθηκε κατά 15,7% (πάρα πολύ) και 39,6% (όχι πάρα πολύ)
\r\n Όπως προκύπτει, ένας στους δύο ηλικίας 65-74 ετών και σχεδόν οκτώ στους δέκα ηλικίας 75 ετών και άνω δηλώνουν περιορισµό δραστηριοτήτων λόγω προβληµάτων υγείας.

\r\n

\r\n Χρόνια Νοσήματα
\r\n Με στόχο την απεικόνιση της εικόνας της υγείας του πληθυσμού η ΕΛΣΤΑΤ επιχειρεί να καταγράψει και τον επιπολασµό αρκετών χρόνιων παθήσεων.
\r\n Έτσι, διαπιστώθηκε ότι 4,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πάσχει από άσθµα (συµπεριλαµβανοµένου του αλλεργικού άσθµατος), ποσοστό στα ίδια επίπεδα µε αυτό που κατεγράφη το 2009 (4,3%). Από τους πάσχοντες οι 6 (61,0%) είναι γυναίκες και οι 4 (39,0%) άνδρες.
\r\n Την ίδια ώρα, εκτινάχθηκε το ποσοστό εκείνων που δήλωσε ότι υπέστη έμφραγμα. Συγκεκριμένα, το 2,1% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω που δήλωσε ότι υπέστη έµφραγµα του µυοκαρδίου, είναι αυξηµένο κατά 50,0% σε σχέση µε το αντίστοιχο ποσοστό του 2009 (1,4%). Οι 7 στους 10 πάσχοντες είναι άνδρες (69,7%), ενώ το 2,6% είναι ηλικίας 55-64 ετών και το 4,7% είναι ηλικίας 65-74 ετών.
\r\n Την ίδια ώρα, ένας στους πέντε (20,9%) δήλωσε ότι πάσχει από υπέρταση, ποσοστό αυξηµένο (3,5%) από το 2009. Μάλιστα, οι 6 στους 10 με υπέρταση είναι γυναίκες, τρεις στους δέκα είναι ηλικίας 55-64 ετών και ένας στους δύο
\r\n 65-74 ετών.
\r\n Το 2,1% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω δήλωσε ότι υπέστη αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή υφίσταται τις χρόνιες συνέπειες παλαιού εγκεφαλικού. Το ποσοστό παρουσιάζει αύξηση 23,5% σε σχέση µε το 2009 (1,7%). Στους πάσχοντες οι γυναίκες έχουν µικρό προβάδισµα με 52,6%, ενώ το 2,5% του πληθυσµού είναι ηλικίας 55-64 ετών, το 4,4% 65-74 ετών και το 8,2% 75 ετών και άνω.
\r\n Από σακχαρώδη διαβήτη δήλωσε ότι πάσχει το 9,2% του πληθυσµού αυξηµένο κατά 16,5% σε σχέση µε το 2009 (7,9%) ενώ και σε αυτή την περίπτωση η γυναίκες είναι «αρνητικοί» πρωταθλητές, καθώς εμφανίζουν την πάθηση σε ποσοστό 54,4%. Περισσότεροι από ένας στους δέκα ηλικίας 55-64 ετών και δύο στους δέκα ηλικίας 65-74 ετών δηλώνουν ότι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
\r\n Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίµα ανέφερε το 15,4% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω. Το 2009 το ποσοστό όσων δήλωσαν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και διαταραχή στα λιπίδια και τα τριγλυκερίδια ήταν 15%. Οι γυναίκες έχουν προβάδισμα και στην κατηγορία αυτή, καθώς 6 στις 10 δήλωσαν πως έχουν υψηλή χοληστερόλη.

\r\n

\r\n Ψυχική Υγεία
\r\n Προβληματισμό, όμως, προκαλούν και τα αποτελέσματα γύρω από την ψυχική υγεία των Ελλήνων, με την κατάθλιψη να καταγράφει εκρηκτική αύξηση.
\r\n Ειδικότερα, κατάθλιψη δήλωσε το 4,7% του πληθυσµού, ποσοστό αυξηµένο κατά 80,8% σε σχέση µε το ποσοστό του 2009 (2,6%), με τη νοσο να πλήττει 7 στις 10 γυναίκες. 7,6% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω πάσχει από αγχώδεις διαταραχές, το 1,7% από άλλες ψυχικές διαταραχές και το 1,0% από ανοϊκή διαταραχή ή νόσο Alzheimer.
\r\n Είναι ενδεικτικό πως, το 38,3% εκείνων που απάντησαν με σαφήνεια γύρω από την ψυχική τους υγεία (που ήταν η συντριπτική πλειονότητα του συνόλου με 92,9%) δήλωσε ότι βίωσε ένα τουλάχιστον από τα «αρνητικά» συναισθήµατα, τις 2 εβδομάδες πριν τη διενέργεια της έρευνας, και μάλιστα με συχνότητα ημερών ή και καθημερινά.
\r\n Μικρό το ποσοστό όσων δήλωσαν ότι επισκέφθηκαν ψυχίατρο ή ψυχολόγο τους τελευταίους 12 μήνες. Ανήλθε μόλις στο 4,7%, ενώ ένα 3,3% παραδέχθηκε πως έκανε αυτοκτονικές σκέψεις.

\r\n

\r\n Χρήση Υπηρεσιών Υγείας
\r\n Εισαγωγή σε νοσοκομείο έκανε, κατά τη διάρκεια των 12 µηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, το 9,7% του πληθυσµού. Οι ηµέρες νοσηλείας κυµάνθηκαν από 1 µέχρι 300. Το 49,9% του πληθυσµού νοσηλεύτηκε 1 έως 3 ηµέρες, ενώ περισσότερες από 3 και µέχρι 10 ηµέρες το 35,4%. Ένα 14,1% έκανε εισαγωγή σε νοσοκοµείο για ηµερήσια νοσηλεία, ποσοστό αυξημένο κατά 28,2% συγκριτικά με το 2009.

\r\n

\r\n Σε ότι αφορά την εξω-νοσοκοµειακή περίθαλψη:

\r\n

\r\n Το 47,4% επισκέφθηκε ή συμβουλεύθηκε οδοντίατρο ή ορθοδοντικό, μειωμένο κατά 9,2% σε σχέση µε το 2009 .
\r\n Το 58,8% επισκέφθηκε ή συμβουλεύθηκε γενικό ιατρό ή παθολόγο
\r\n Το 46,5% επισκέφθηκε ή συμβουλεύθηκε γιατρό άλλης ειδικότητας ή χειρουργό, ποσοστό που παρουσιάζει µικρή αύξηση (2,2%), σε σχέση µε το 2009.
\r\n Το 8% επισκέφθηκε φυσικοθεραπευτή ή κινησιοθεραπευτή

\r\n

\r\n Νοσηλευτική φροντίδα που παρέχεται κατ’ οίκον, από άλλους –πλην γιατρών- επαγγελµατίες υγείας (νοσηλευτές/τριες, επισκέπτες/τριες υγείας, µαίες, κλπ.),στο πλαίσιο προγραµµάτων που παρέχουν φροντίδα σε άτοµα τρίτης ηλικίας και άτοµα που αντιµετωπίζουν χρόνιες παθήσεις ή προβλήµατα υγείας, καθώς και κατ’οίκον -κοινωνικής φύσεως- φροντίδα, που δεν είναι ιατρική, έλαβε το 3,2% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω.

\r\n

\r\n Κατανάλωση φαρµάκων

\r\n

\r\n Ένας στους δύο (47,4%) ηλικίας 15 ετών και άνω, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδοµάδων, πριν τη διενέργεια της έρευνας, κατανάλωσε φάρµακα, βότανα ή βιταµίνες µε γραπτή συνταγή γιατρού (µικρή µείωση, 2,9%, σε σχέση με το 2009). Τρεις στους δέκα (27,5%) κατανάλωσαν φάρµακα, βότανα ή βιταµίνες χωρίς συνταγή γιατρού, ποσοστό αυξημένο κατά 11,8% σε σχέση με το 2009.

\r\n

\r\n Από αυτούς, περίπου, επτά στους δέκα (64,9%), κατανάλωσαν φάρµακα και όχι βότανα ή βιταµίνες και ειδικότερα, από αυτούς δύο (18,6%) αντιβιοτικά.
\r\n Τα µέλη των νεότερων οµάδων ηλικιών κατανάλωσαν περισσότερα φάρµακα χωρίς συνταγή γιατρού παρά µε συνταγή γιατρού. Το αντίθετο καταγράφηκε για τις µεγαλύτερες οµάδες ηλικιών.

\r\n

\r\n Πρόληψη

\r\n

\r\n Το 29% του πληθυσµού ηλικίας 15 ετών και άνω εµβολιάστηκε κατά της γρίπης το 2014, το 3,6% το 2013. Εντυπωσιακή είναι και η αύξηση κατά 93,3% του ποσοστού εμβολιασμού κατά της γρίπης το 2014.

\r\n

\r\n Το 55,7% µέτρησε την αρτηριακή του πίεση, ενώ από όσους έχουν µετρήσει οποτεδήποτε την αρτηριακή τους πίεση (84,9%), οι 7 στους 10 (67,7%) έκαναν την εξέταση προληπτικά. Από τον πληθυσµό ηλικίας 15 ετών και άνω που πάσχει από υπέρταση(20,9%),το 85,7% έκανε µέτρηση της αρτηριακής πίεσής του µε τη βοήθεια επαγγελµατία υγείας.

\r\n

\r\n Το 56,3% µέτρησε το σάκχαρό του,ενώ από όσους έχουν µετρήσει οποτεδήποτε το σάκχαρό τους, οι 8 στους 10 (80,9%) έκαναν την εξέταση προληπτικά. Από όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, το 88,3% έκανε µέτρηση του σακχάρου του µε τη βοήθεια επαγγελµατία υγείας.

\r\n

\r\n Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την πρόληψη γύρω από γυναικολογικές παθήσεις.
\r\n Μείωση 27,6%, σε σχέση µε το 2009, καταγράφεται στο ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν κάνει ποτέ µαστογραφία. Το 2014 ήταν 38,4% ενώ το 2009 53%. Αντίστοιχα μείωση 31,9% καταγράφεται στο ποσοστό των γυναικών που δεν έχουν κάνει
\r\n ποτέ στη ζωή τεστ ΠΑΠ. Το 2014 ήταν 21,3% ενώ το 2009 31,3%.

\r\n

\r\n Το 85,6% των γυναικών που έχουν κάνει µαστογραφία, την έκαναν προληπτικά. Ωστόσο, το 2009 το 91,6% των
\r\n γυναικών είχαν δηλώσει ότι έκαναν µαστογραφία προληπτικά, είτε µε δική τους πρωτοβουλία είτε µε
\r\n προτροπή γιατρού, είτε λόγω οικογενειακού ιστορικού, είτε στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης.
\r\n Τεστ ΠΑΠ έκανε προληπτικά το 87,6% των γυναικών.

\r\n

\r\n Στους άνδρες, το 32,3% των ανδρών έχουν υποβληθεί σε κλινική ή άλλη (PSA, υπέρηχο, βιοψία) εξέταση για τον προστάτη. Από αυτούς, ποσοστό 72,8% υπεβλήθη στην εξέταση προληπτικά.

\r\n

\r\n Αναγκαία ιατρονοσηλευτική φροντίδα χρειάστηκε να λάβει αλλά καθυστέρησε ή δεν την έλαβε καθόλου:

\r\n

\r\n το 12,9% λόγω µεγάλης λίστας αναµονής

\r\n

\r\n το 6,0% λόγω µεγάλης απόστασης ή προβληµάτων στη µεταφορά

\r\n

\r\n το 9,4% λόγω έλλειψης ειδικοτήτων γιατρών και επαγγελµατιών υγείας.

\r\n

\r\n Χρειάστηκαν και δεν είχαν την οικονοµική δυνατότητα να λάβουν:

\r\n

\r\n ιατρική φροντίδα ή θεραπεία, το 13,6%

\r\n

\r\n οδοντιατρική φροντίδα ή θεραπεία, το 15,2%

\r\n

\r\n υπηρεσίες φροντίδας ψυχικής υγείας από ψυχολόγο ή ψυχίατρο, το 4,2% τ

\r\n

\r\n το 11,3% δεν είχε την οικονοµική δυνατότητα να αγοράσει φάρµακα που είχαν συσταθεί από γιατρό.

\r\n

\r\n ΠΗΓΗ:http://virus.com.gr/

\r\n

\r\n  

\r\n

Στη μάχη με τον Καρκίνο υπάρχουν πολλοί νικητές

ca poster big

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

Σας γνωστοποιούμε ότι ο σύλλογος μας έγινε αποδέκτης της προσφοράς γλυπτού ορειχάλκινου αντιγράφου, του έργου "Υποδοχεύς ", που τοποθετήθηκε πρόσφατα στον χώρο " Βιόπολις " της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( περιοχή Μεζούρλο) από τον καλλιτέχνη Αντώνη Καρακωνσταντάκη σε συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Σας ενημερώνουμε ότι διατίθεται από τον καλλιτέχνη, προς τα μέλη του συλλόγου μας. περιορισμένος αριθμός χυτών ομοιωμάτων του έργου έναντι συμβολικής τιμής. Το κάθε έργο θα είναι αριθμημένο και θα συνοδεύεται από το απαραίτητο πιστοποιητικό γνησιότητας καθώς και από το σκεπτικό του έργου. Σημειώνεται ότι το έργο μπορεί να αναπαραχθεί σε οποιοδήποτε μέγεθος κατόπιν συνεννόησης με τον καλλιτέχνη.
viopolis ypodoheus

Ιατρικοί Σύλλογοι

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σύλλογος Διεύθυνση Τηλέφωνα  - Φαξ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ  ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 5, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ 2641032317 & ΦΑΞ
ΑΘΗΝΩΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 113, 11526 ΑΘΗΝΑ 2103816404-2103841234 ΦΑΞ
ΑΙΓΙΟΥ ΦΕΙΖΟΠΟΥΛΟΥ 8, 25100 ΑΙΓΙΟ 2691028061 2691028481 ΦΑΞ
ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 5, 27200 ΑΜΑΛΙΑΔΑ 2622027833 & ΦΑΞ
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΧΑΡΜΑΝΤΑ 7, 21100 ΝΑΥΠΛΙΟ 2752024760 2752029824 ΦΑΞ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 8, 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ 2710224591 2710237412 ΦΑΞ
ΑΡΤΑΣ Κ.ΠΑΛΑΜΑ 28, 47100 ΑΡΤΑ 2681028111 & ΦΑΞ 21523
ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΛΙΑ ΦΑΣΣΑ 3 - Τ.Θ. 108, 51100 ΓΡΕΒΕΝΑ 2462024443 & ΦΑΞ
ΔΡΑΜΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 42, 66100 ΔΡΑΜΑ 2521022830 & ΦΑΞ
ΕΒΡΟΥ ΣΩΚΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 4, 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 2551028342 & ΦΑΞ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗ 2, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ 2221023125 2221081700 ΦΑΞ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΖΗΝΟΠΟΥΛΟΥ 1, 36100 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2237025913 & ΦΑΞ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΑΜΙΡΗ 6 & ΦΩΣΚΟΛΟΥ, 29100 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 2695043172 2695026778 ΦΑΞ
ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΛ.ΡΑΚΤΙΒΑΝ 1, 59100 ΒΕΡΟΙΑ 2331024740 2331073862 ΦΑΞ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19, 71201 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2810283385, 330193 2810283385 & ΦΑΞ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΡΗΓ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ  17Α, 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 2665025270 & ΦΑΞ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΛ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 4, 54623 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310251960,273755,244685 2310278880 ΦΑΞ
ΘΗΒΩΝ ΚΑΔΜΟΥ 1-ΤΘ 102 32200, ΘΗΒΑ 2262028444 κ. ΑΝΑΝΙΚΑΣ Γ.Γ 22620 23213
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2 - ΚΤΙΡΙΟ Β', 45444 ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2651025324-2651032907 ΦΑΞ
ΚΑΒΑΛΑΣ ΦΙΛ.ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 9, 65403 ΚΑΒΑΛΑ 2510223172 & ΦΑΞ
ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ Τ.Θ. 5 , 85200   ΚΑΛΥΜΝΟΣ 2243029573 & ΦΑΞ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 24, 43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2441021734 & ΦΑΞ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΡΑΜΜΟΥ 33, 52100 ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2467082029 & ΦΑΞ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΛ.ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ 4, 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ 2661046023 & ΦΑΞ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Λ. ΒΕΡΓΩΤΗ 81 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 2671025965 2671025966 ΦΑΞ
ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΜΠΑΝΗ 17 Τ.Θ. 34, 61100 ΚΙΛΚΙΣ 2341023285 & ΦΑΞ
ΚΟΖΑΝΗΣ Ξ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ 19, 50100 ΚΟΖΑΝΗ 2461034652 2461025989 ΦΑΞ 42130
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 2, 20100 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2741023024 & ΦΑΞ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 1, 84100 ΣΥΡΟΣ 2281087943 & ΦΑΞ
ΚΩ Τ.Θ.  85, 85300 ΚΩΣ 2242029259& fax/ 2242020530/2242029622ή69190ή23423
ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΡΧΙΔΑΜΟΥ 77-79, 23100 ΣΠΑΡΤΗ 2731026731 & ΦΑΞ
ΛΑΡΙΣΑΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43, 41223 ΛΑΡΙΣΑ 2410287777 & ΦΑΞ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ Δ. ΠΙΤΑΡΟΚΟΙΛΗ 4, 72100 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2841022413 & ΦΑΞ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΕΡΚΥΝΑΣ 3, 32100 ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2261026547 & ΦΑΞ-2267026547
ΛΕΣΒΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ 5, 81100 ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2251028182 & ΦΑΞ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ-ΝΟΣ/ΜΕΙΟ, 31100 ΛΕΥΚΑΔΑ 2645025371 & 2 ΝΟΣ. 2645025377 26360 ΦΑΞ & (ΤΗΛ 38262 ΤΣΙΟΥΡΗ)
ΛΗΜΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, 81400 ΜΥΡΙΝΑ 2254025150 & ΦΑΞ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΠ.ΣΠΥΡΙΔΗ 33-39, 38221 ΒΟΛΟΣ 2421025297 2421025928 ΦΑΞ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΠ.ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ 8,Τ.Θ.124, 30200 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2631024464& ΦΑΞ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑ 65, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2721023156 & ΦΑΞ 2721023568
ΞΑΝΘΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 214, 67100 ΞΑΝΘΗ 2541023757 & ΦΑΞ
ΠΑΤΡΩΝ ΒΟΤΣΗ 42, 26221 ΠΑΤΡΑ 2610277553 ΦΑΞ:2610275609
ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΛ.Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 5, 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2104178775-4170652 2104138665 ΦΑΞ
ΠΕΛΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ 26, 58200 ΕΔΕΣΣΑ 23810 25121 ΦΑΞ: 23810 22709
ΠΙΕΡΙΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 12, 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2351029205 2351075332 ΦΑΞ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ 5, 48100 ΠΡΕΒΕΖΑ 2682025595 & ΦΑΞ
ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε' 1, 27100 ΠΥΡΓΟΣ 2621022311 2621020044 ΦΑΞ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗ 19, 74100 ΡΕΘΥΜΝΟ 2831029016 & ΦΑΞ
ΡΟΔΟΠΗΣ ΟΔ. ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ 16, 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2531070877 & ΦΑΞ
ΡΟΔΟΥ ΕΡ.ΣΤΑΥΡΟΥ 14, 85100 ΡΟΔΟΣ 2241026422 2241078009
ΣΑΜΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ, 83100 ΣΑΜΟΣ 2273083376 & ΦΑΞ
ΣΕΡΡΩΝ ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 12, 62122 ΣΕΡΡΕΣ 2321022202 & ΦΑΞ 22910
ΣΗΤΕΙΑΣ E.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 42, 72300 ΣΗΤΕΙΑ 2843024311, 24312 2843025352 ΦΑΞ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΒΥΡΩΝΟΣ 17, 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ 2431028805,20718 2431028805 & ΦΑΞ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΟΘΩΝΟΣ 1-ΠΛ.ΛΑΟΥ, 35100 ΛΑΜΙΑ 2231022001 & ΦΑΞ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 10, 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ 2385045200 & ΦΑΞ
ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 11, 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΗΛ & ΦΑΞ: 22650 29576
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ 3 - ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ, 63100 ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2371024844 & ΦΑΞ
ΧΑΝΙΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ 32, 73134 ΧΑΝΙΑ 2821056295 & ΦΑΞ 2821056900
ΧΙΟΥ ΚΑΝΑΛΑ 6, 82100 ΧΙΟΣ 2271023815 & ΦΑΞ

\r\n

 

\r\n

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΘΗΝΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΙΓΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΑΡΤΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΔΡΑΜΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΕΒΡΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΕΥΒΟΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΗΜΑΘΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΘΗΒΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΑΒΑΛΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΙΛΚΙΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΚΟΖΑΝΗΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΛΑΡΙΣΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΞΑΝΘΗΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΠΑΤΡΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΠΕΙΡΑΙΑ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΠΙΕΡΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΡΟΔΟΠΗΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΡΟΔΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΣΕΡΡΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΦΩΚΙΔΑΣ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΧΑΝΙΩΝ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
ΙΑΤΡ ΣΥΛ ΧΙΟΥ  
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

\r\n

 

\r\n

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ www.isagrinio.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ www.isathens.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ www.isargolidos.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ www.isarkadias.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ www.isdramas.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ www.isevrou.com
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ www.isevia.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ www.isimathia.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.ish.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ www.isth.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ www.isthesprotias.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ www.isioanninon.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ www.iskavalas.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ www.isek.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ www.iskarditsas.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ www.isk.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ www.iskef.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ www.iskoz.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ www.isko.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ www.islakonias.blogspot.com
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ www.islasithiou.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ www.islesv.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΗΜΝΟΥ www.nosokomeiolimnou.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ www.ismagnesia.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ www.ismessinias.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ www.isx.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ www.ispatras.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ www.ispeiraias.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ www.ispellas.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ www.ispierias.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ www.ispr.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ www.ispyrgou.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ www.isrodopis.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ www.isrodou.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ www.isserron.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ www.istrikala.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ www.isf.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ www.ischa.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ www.ishanion.gr
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ www.isch.gr

 

eopyy
 

Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)
ΕΦΚΑ

www.efka.gov.gr

 

www.ygeianet.gr

www.medispin.blogspot.com

www.iatroinet.com

 

 

 


Σχολή Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (ΠΙΣ)
(www.pis.gr)

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.)
(www.oenge.gr)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΚΑ (ΠΟ-ΣΕΥΠΙΚΑ)
(www.poseypika.gr)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ
(http://pediatroi-thessalonikis.blogspot.gr/)

 

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ (Ε.Τ.Α.Α.)
(www.etaa.gr)

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Φ.Σ.Λ.)
(www.fslarissas.gr)

 

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων
(http://www.pasidik.gr/)

 

Παννελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας
(http://www.posipy.gr/)

 

ΠΕΕΒΙ
(http://www.peebi.gr)

 

Επιθεώρηση Ιατρικού Δικαίου
(http://www.eid.gr/)

 

ΚΕΕΛΠΝΟ
(www.keelpno.gr)

 

ΕΟΦ
(www.eof.gr)

 

Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.
(http://www.einkyl.gr/)

 

 

 

 

 

 

    

 

                                                         

 

  

 

 

Καλώς ήρθατε

hippo3Αγαπητοί επισκέπτες,

\r\n

Καλωσορίσατε στην νεα ιστοσελίδα του Ιατρικού συλλόγου Λάρισας.

\r\n

Αυτές οι σελίδες απευθύνονται σε όλους και έχουν σκοπό την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων πάνω σε θέματα που αφορούν το σύλλογό μας, τις δραστηριότητες του συλλόγου και των μελών του, καθώς επίσης την παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών στους γιατρούς (π.χ. για σεμινάρια, συνέδρια, ιατρικά νέα και ανακοινώσεις του συλλόγου),  όπως επίσης και πληροφορίες και ανακοινώσεις για το κοινό.  Θέλουμε μ΄ αυτόν τον τρόπο να διευκολύνουμε επίσης την επικοινωνία μεταξύ των γιατρών του συλλόγου μας, την επικοινωνία με τον κόσμο γενικά της περιοχής μας και όχι μόνον. 

\r\n

Για προτάσεις, παρατηρήσεις, διορθώσεις κ.λ.π. παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

\r\n

Περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ιατρικοί Σύλλογοι Διάφορα