Τι απαντά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Share

Συντάκτης: Virus

Για άδικες επιθέσεις εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) εναντίον των 10.500 φαρμακοποιών κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή την διάθεση του διαβητολογικού υλικού.

Μάλιστα, σχολιάζεται ότι πρόκειται για παραπλανητική προσπάθεια με μεγαλοποιημένα στοιχεία, που «αφήνουν ανακριβέστατα απαξιωτική και μειωτική εντύπωση στην κοινή γνώμη για τους φαρμακοποιούς».
Διαβάστε επίσης: ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Παράνομη η διάθεση διαβητολογικού υλικού από τα φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι σχετικά με τα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, υφίσταται «μία υπόγεια απόπειρα από μερίδα πολυεθνικών εταιρειών να αισχροκερδήσουν αλλά και να δημιουργήσουν μονοπωλιακά φαινόμενα χειραγώγησης και της αγοράς αυτής» .

«Υπάρχουν εταιρείες που κερδοσκοπούν ασύδοτα σε βάρος των Φαρμακείων κρατώντας ομήρους και συνάμα παραπλανώντας τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δικές τους καταγγελίες σχετικά με το ζήτημα αποσιωπούνται τελείως από τους συγκεκριμένους εκπροσώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, όπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος .

Στην νομιμότητα των υπηρεσιών των φαρμακείων και στον έλεγχο της καταλληλότητας από όλες τις Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας με τρόπο εκτεταμένο και με αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο στέκεται ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επικαλείται την πιστοποίηση, αφήνοντας αιχμές για τα σχετικά αιτήματα εκπροσώπων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

«Τα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη, που χρησιμοποιούν συστατικά προερχόμενα από το ανθρώπινο σώμα και χρειάζονται εκπαίδευση του ασθενούς και συχνή παρακολούθηση από επιστήμονα υγείας κατά τη χρήση τους σύμφωνα με τη νομοθεσία, χορηγούνται εδώ και χρόνια αποκλειστικά από τα Φαρμακεία, όπως ακριβώς και τα φάρμακα, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας» ισχυρίζεται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Υποψίες εκφράζει ο σύλλογος για τα αιτήματα εκπροσώπων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ οι οποίοι«ισχυρίζονται πως κατ΄ αυτούς… δεν χρειάζεται (!) να είναι πλέον τόσο προληπτικά αυστηρή η νομοθεσία για την προστασία των ασθενών». Μάλιστα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους καταλογίζει ότι συντάσονται με τα συμφέροντα «εμμέσως και τις κερδοσκοπικές βλέψεις και τα στενά μονοπωλιακά συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών παραγωγών και Κατόχων Άδειας Κυκλοφορίας (Κ.Α.Κ.) αυτών των προϊόντων».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προειδοποιεί τους συγκεκριμένους εκπροσώπους της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ «να πάψουν να εξυπηρετούν με τη στάση τους συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα εταιρειών». Τη διαλεύκανση της κατάστασης στον χώρο του σακχαρώδους διαβήτη ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και αποθαρρύνει «δηλώσεις που παραπλανούν και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, συκοφαντούν τους φαρμακοποιούς, και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα στο σύνολό της».

Τέλος, προς επίρρωση των επιχειρημάτων του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι υλοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των φαρμακοποιών σε θέματα πρόληψης, διαχείριση χρονίων νοσημάτων, συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή και άλλων υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία προς όφελος του Συστήματος Υγείας .

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ Τι απαντά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ