Με αργούς ρυθμούς το σχέδιο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλα τα αγκάθια

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με καθυστερήσεις φαίνεται ότι θα εφαρμοσθεί το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για νοσηλεία ασθενών με ιδιωτική ασφάλιση στο δημόσιο ΕΣΥ, καθώς το εγχείρημα όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr έχει πολλά αγκάθια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες προς την οδό Αριστοτέλους, λένε καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, καθώς φαίνεται πως η νοσηλεία πολιτών στα δημόσια Νοσοκομεία που διαθέτουν ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια, θίγει εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και πολλούς ιδιώτες επαγγελματίες.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, το υπουργείο Υγείας θα συνάψει σύμβαση με ασφαλιστικές εταιρείες ώστε όποιος ασφαλισμένος επιθυμεί να νοσηλεύεται στο ΕΣΥ έναντι όμως αμοιβής που θα καταβάλει η ασφαλιστική.

Μάλιστα με βάση τους υπολογισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, θα υπάρξουν και οικονομικά κίνητρα στους εργαζόμενους καθώς όσοι γιατροί ή νοσηλευτές θα απασχολούνται στα τμήματα όπου θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση θα αμείβονται ξεχωριστά. Διαβάστε ΕΔΩ για όλο το εγχείρημα: «Πως θα νοσηλεύονται οι ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

 

Ωστόσο τα αγκάθια είναι πολλά.

Όλα τα προσκόμματα
Οι δυσκολίες για την εφαρμογή του σχεδίου είναι πολλές.

Οι ιδιώτες γιατροί: Ήδη ιδιώτες γιατροί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επισημαίνουν πως αν δοθεί η ευκαιρία ειδικά στις χειρουργικές ειδικότητες των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ να πραγματοποιούν επεμβάσεις σε ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση, θα πρέπει να μπορούν και οι ίδιοι να κάνουν ιατρικές πράξεις στα δημόσια Νοσοκομεία.

 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί: Από την άλλη όμως υπάρχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που δε συμφωνούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς αυτομάτως θα δημιουργηθεί ιατρικό προσωπικό δύο ταχυτήτων στο ΕΣΥ. Θα υπάρχουν οι γιατροί που θα μπορούν να αυξάνουν το εισόδημά τους μέσω των ασθενών με ιδιωτική ασφάλιση και εκείνοι που θα αποκλείονται από τη διαδικασία.

Οι ιδιωτικές κλινικές κλινικές: Και οι κλινικάρχες όμως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με μία τέτοια εξέλιξη, καθώς υπάρχουν φόβοι πως ασθενείς θα μετακινηθούν προς τα δημόσια νοσοκομεία, εάν επιλέγουν συγκεκριμένους γιατρούς που διαθέτουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και εμπειρία από το ΕΣΥ. Έτσι η οικονομική απώλεια θα είναι μεγάλη εάν το σχέδιο πετύχει.

 

Για να αντιμετωπισθούν αυτά τα προσκόμματα αναμένεται να υπάρξουν συνομιλίες με τους εμπλεκόμενους φορείς πριν γίνει οποιαδήποτε συμφωνία, διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να εξασφαλίσει μερικά εκατομμύρια ευρώ, από το 1 δισεκατομμύριο που αντιστοιχεί σήμερα στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ Με αργούς ρυθμούς το σχέδιο για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση στα δημόσια νοσοκομεία! Όλα τα αγκάθια