Βασικά φάρμακα εκτός αγοράς - Μετ΄ εμποδίων η κάλυψη των ασθενών

Share

Επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ αναφέρουν 82 ελλείψεις από 75 τον περασμένο Ιούλιο

Εκτός αγοράς βρίσκονται 82 φάρμακα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία του ΕΟΦ, έναντι 75 φαρμάκων τον Ιούλιο που πέρασε.

Καθώς οι διαδικασίες παραγωγής προχώρησαν στο μεσοδιάστημα, κάποια φάρμακα πήραν και πάλι τη θέση τους στην αγορά, ενώ οι νέες ελλείψεις αφορούν 12 φάρμακα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τρία επιπλέον εμβόλια και πέντε φάρμακα που εισάγονται από το ΙΦΕΤ.

Συνολικά, έχει δηλωθεί η έλλειψη από τις παρασκευάστριες εταιρείες για 45 εξωνοσοκομειακά σκευάσματα, παραμένουν οι ελλείψεις σε 19 νοσοκομειακά, σε 8 εμβόλια και 10 φάρμακα που εισάγονται μέσω ΙΦΕΤ.

Αναλυτικά, από τα 45 φάρμακα της εξωνοσοκομειακής φαρμακευτικής αγοράς, οι νέες ελλείψεις αφορούν δύο επιπλέον μορφές νιφεδιπίνης, δύο αλοπερδόλης, δύο μεσαλαζίνης, διγοξίνη, τρείς μορφές γαδομπουτρόλης, νιμοδιπίνη, μεφεναμικό οξύ, λυοφιλοποιημένο e-coli, δικλοφενάκη, ουρσοδεοξυχολικό οξύ, σοταλόλη και εσντεπαλλεθρίνη με πιπερονυλ-βουτοξείδιο.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε φάρμακα που περιέχουν τις ουσίες δεσλοραταδίνη, μεσαλαζίνη, δομπεριδόνη, σιπροφλοξασίνη και ετεποσίδη.

Νοσοκομειακά φάρμακα

Στις ελλείψεις των νοσοκομειακών φαρμάκων περιλαμβάνονται λευκωματίνες, ανοσοσφαιρίνες, ανοσοσφαιρίνες πλάσματος, παράγων Von Willebrand, ζολενδρονικό οξύ, σισατρακούριο, κεφταζιδίμη, ονδασετρόμη.

Εμβόλια

Από εμβόλια, στις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις προστέθηκαν το εμβόλιο αιμόφιλου ινφλουένζας Β, το εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α για παιδιά και το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς, ενώ αποκαταστάθηκε η έλλειψη του εμβολίου για τον μηνιγγιτιδόκοκκο και την ηπατίτιδα Α ενηλίκων.

Παραμένουν οι ελλείψεις στο πενταδύναμο κοκκύτη, διφθερίτιδας, τετάνου , πολυομυελίτιδας και αιμόφιλου ινφλουένζας Β, στο εμβόλιο ηπατίτιδας Β ενηλίκων, το διπλούν διφθερίτιδας - τετάνου και το τετραπλούν ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς και ανεμευλογιάς.

Εισαγωγές ΙΦΕΤ

Σε ότι αφορά τα φάρμακα που φτάνουν εδώ μέσω ΙΦΕΤ, σε έλλειψη βρίσκεται η φαινοβαρβιτάλη για την οποία γίνεται έρευνα αγοράς αντίστοιχου προϊόντος καθώς δεν υπάρχει ούτε στο εξωτερικό. Επίσης δεν είναι διαθέσιμα τα ακόλουθα: ινδικοκαρμίνη, νικοτινικό οξύ, ακεταζολαμίδη, αφυδατωμένη αιθανόλη, ενώ σε έλλειψη βρίσκεται και η ερυθρομυκίνη, προβλήματα παραγωγής αντιμετωπίζονται για την τετρακοσακτίδη, αναμένεται υδροχλωρική ετιλεφρίνη και σε αναζήτηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Ινστιτούτου για πανκουρόνιο και υδροχλωρική μιδοδρίνη.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκαν οι εισαγωγές του ΙΦΕΤ σε τομπραμυκίνη, μετρονιδαζόλη, λαβεταλόλη και οιστραδιόλη.

Ολόκληρη η λίστα του ΕΟΦ με τις ελλείψεις φαρμάκων επισυνάπτεται εδώ

ΠΗΓΗ:http://healthmag.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εξελεγκτική Επιτροπή Διάφορα Βασικά φάρμακα εκτός αγοράς - Μετ΄ εμποδίων η κάλυψη των ασθενών