Οι ράμπο Υγείας γίνονται …υπερ-ράμπο! Προκήρυξη για 113 νέους ελεγκτές

Share

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου


Ενισχύεται πλήρως το Σώμα Ελεγκτών του υπουργείου Υγείας με 113 νέες μετακινήσεις.

 

Με 113 νέους ελεγκτές ενισχύεται το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας καθώς στον αέρα είναι ήδη η προκήρυξη με την οποία αναζητούνται 113 στελέχη της δημόσιας διοίκησης τα οποία θα μετατραπούν σε «ράμπο” της Υγείας.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις προκειμένου να μεταφερθούν στο ΣΕΥΥΠ και να γίνουν επιθεωρητές, έπειτα από σχετική αξιολόγηση.

Τα κριτήρια
Η απόφαση αφορα σε μόνιμους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. Α ́ και Β ́ βαθμίδας, οι οποίοι κατέχουν τα ανάλογα ανά προκυρησσόμενη θέση τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποσπαστούν για τρία (3) έτη με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και στο Περιφερειακό Γραφείο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας Μακεδονίας – Θράκης σε θέσεις Επιθεωρητών και Βοηθών Επιθεωρητών, να υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας ορίζεται σε 16 ημέρες (ημερολογιακές) και αρχίζει από 22 – 08 – 2018, ημέρα Τετάρτη και λήγει την 06 – 09 – 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00.

Η αξιολόγηση
Η επιλογή γίνεται μετά από συνέντευξη ενώπιον της Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η οποία αξιολογεί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων και διαμορφώνει γνώμη για την προσωπικότητα και την ικανότητα άσκησης καθηκόντων Επιθεωρητή ή Βοηθού Επιθεωρητή.
Η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό επιλογής το οποίο περιέχει πίνακα επιλεγέντων και πίνακα κατάταξης ισάριθμων επιλαχόντων υποψηφίων ο οποίος θα μπορεί να ενεργοποιείται σε περίπτωση μη πλήρωσης των θέσεων από τον πίνακα επιλεγέντων.

Στους επιλεγέντες ορίζεται προθεσμία δέκα (10) ημερών για την ανάληψη υπηρεσίας από την κοινοποίηση σε αυτούς της απόφασης απόσπασης.

Γιατί ενισχύονται οι «ράμπο”
Πάντως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ξάφνου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και μάλιστα ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχειρούν την ενίσχυση του Σώματος των Ελεγκτών.

Παράγοντες της αγοράς έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι οι ράμπο τα τελευταία χρόνια με επικεφαλής τον Γενικός Επιθεωρητή Σταύρο Ευαγγελάτο, έχουν ολοκληρώσει πορίσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε σχέση με το παρελθόν που απαιτούνταν ακόμη και χρόνια.

Μάλιστα οι ίδιοι αναφέρουν στο HealthReport.gr πως στο γεγονός της ενίσχυσης του ΣΕΥΥΠ συνέβαλε και το γεγονός ότι οι ελεγκτές συνέβαλαν στην έρευνα της κυβέρνησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στα Νοσοκομεία αλλά και στις φαρμακευτικές εταιρείες μετά το θέμα της Novartis.

Αίσθηση προκαλεί άλλωστε το θέμα της πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων στο ΣΕΥΥΠ που αποτελούσε αίτημα όλων των προηγούμενων χρόνων. Πιθανώς το θέμα να σχετίζεται και με το έργο που επιδιώκει να δείξει η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Παρεμβάσεις εξπρές και στην Υγεία από την κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα! Τι ετοιμάζεται”

Πάντως πολλοί εκτιμούν επίσης ότι ο Π.Πολάκης επιδιώκει να ενισχύσει το Σώμα προκειμένου να επεκτείνει τους ελέγχους σε τομείς που μπορεί να «χτυπήσει” προεκλογικά τη ΝΔ. 

ΠΗΓΗ:http://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Ιούλιος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Οι ράμπο Υγείας γίνονται …υπερ-ράμπο! Προκήρυξη για 113 νέους ελεγκτές