Σε 10 μέρες το νομοσχέδιο «σκούπα» με ΚΕΕΛΠΝΟ, Ιδιωτικές Κλινικές και χώρους ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών!

Share

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο «σκούπα» ο υπουργός Υγείας, ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει πολλές αλλαγές.

Ειδικότερα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά από διάφορες διορθώσεις που έχει κάνει στο αρχικό σχέδιο νόμου, είναι έτοιμη να το προωθήσει προς ψήφιση. Έχει προηγηθεί άλλωστε και η δημοσιοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αλλαγών, αλλά και η διαβούλευση όπου ήταν δυνατή.

Τέλος το ΚΕΕΛΠΝΟ
Με την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου μπαίνει ουσιαστικά τέλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ αφού ο φορέας μετασχηματίζεται και γίνεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να κλείσει ο οργανισμός και να αντικατασταθεί από τον νέο φορέα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο, η πολυνομία που διέπει σήμερα τη λειτουργία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σε συνδυασμό με τη μη έκδοση μέχρι σήμερα, μέσω Προεδρικού Διατάγματος, Εσωτερικού Κανονισμού του Κέντρου, έχουν δημιουργήσει πλείστες δυσχέρειες στη λειτουργία του. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει: «Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στον υπουργό Εργασίας οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ

Πάντως τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ανησυχία στους εργαζόμενους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τις θέσεις τους. Η φημολογία που διαδίδεται και έχει προκαλέσει αναστάτωση αναφέρει ότι θα διακοπούν όλες οι συμβάσεις εργασίας και θα προσληφθούν άλλα στελέχη στον νέο Οργανισμό. Εξάλλου οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ελάχιστες σε σχέση με τους 600 εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στον φορέα.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε διαβεβαιώσει ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι όλοι θα μεταφερθούν στον νέο Οργανισμό.

Αλλαγές για τις Ιδιωτικές Κλινικές
Στο μεταξύ το πολυνομοσχέδιο σκούπα θα περιλαμβάνει και αλλαγές για τις ιδιωτικές κλινικές. Τα άρθρα που περιγράφουν τις τροποποιήσεις σχετίζονται εκτός των άλλων με τις τεχνικές προδιαγραφές για τα κτήρια, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των ιδιωτικών μονάδων Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει: «Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικές κλινικές! Τι προβλέπει για γιατρούς και Μονάδες»

 

Με το σχέδιο νόμου επιχειρείται να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο που επικρατούσε μέχρι σήμερα στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών, ενώ όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιτυγχάνει και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας τους.

Ειδικοί χώροι για χρήση
Στο μεταξύ όμως στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία των χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών, μέτρο που εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη μειώνοντας τους θανάτους των τοξικοεξαρτώμενων, όπως είχε επιχειρηματολογήσει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας. Και αυτό διότι κι έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει τους θανάτους των εξαρτημένων αλλά και την μετάδοση ασθενειών μεταξύ των χρηστών ναρκωτικών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός των άλλων θα προβλέπεται η δημιουργία μητρώου καταγραφής όσων κάνουν χρήση ναρκωτικών στους χώρους ελεγχόμενους χώρους, προκειμένου να υπάρχει επίσημη καταγραφή και να ελέγχεται η κατάσταση.

 

Πάντως στο νομοσχέδιο «σκούπα» αναμένεται να περιγράφεται και ο νέος Οργανισμός του υπουργείου υγείας, ενώ προς ώρας δεν έχει αποφασισθεί εάν θα περιλαμβάνει τελικά τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια και τους οργανισμούς των νοσοκομείων, αφού υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις από εργαζόμενους στο ΕΣΥ και είναι πιθανό να χρειαστούν βελτιώσεις, αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Σε 10 μέρες το νομοσχέδιο «σκούπα» με ΚΕΕΛΠΝΟ, Ιδιωτικές Κλινικές και χώρους ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών!