Επίσκεψη υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Share

Τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη και το Δ.Σ του ΙΣΑ, για με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια υγεία και τον ιατρικό κόσμο.

Στην τοποθέτησή του, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέπτομαι τον ΙΣΑ καθώς οι συνάδελφοί μου και γενικότερα όλο το έμψυχο δυναμικό του ΕΣΥ αποτελεί το θησαυρό που θα αξιοποιήσουμε στην χάραξη μιας πολιτικής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Τα προβλήματα είναι τεράστια, ωστόσο με στενή συνεργασία και κοινή προσπάθεια, θα πετυχαίνουμε καθημερινές μικρές και μεγαλύτερες νίκες που θα απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.»

 

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε συγκεκριμένο και καλά μελετημένο πρόγραμμα που θα επιλύσει χρόνια προβλήματα και θα αλλάξει τα δεδομένα στο Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια είναι ομαδική και η συνεργασία με τους Φορείς θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης αφού καλωσόρισε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ,στο σπίτι των ιατρών της Αθήνας, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, στο σπίτι των ιατρών της Αθήνας που σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος μιας «μαύρης περιόδου», κατά την οποία επιχειρήθηκε η φίμωση του ιατρικού κόσμου. Η επανεκκίνηση της χώρας, με την νέα κυβέρνηση ανοίγει και μια νέα σελίδα και για την υγεία.

Ξεκινά μια στενή συνεργασία καθώς ο ΙΣΑ θα είναι αρωγός στη χάραξη της πολιτικής που θα είναι προς όφελος του ασθενή, της δημόσιας υγείας και του λειτουργού της υγείας»

 

Στη συνέχεια το λόγο, πήραν τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ, τα οποία του παρουσίασαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία ενώ στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα, με τις θέσεις του ΙΣΑ, σε βασικά ζητήματα όπως είναι τα εξής:

• Προτάσεις για ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τους Φορείς της ΠΦΥ (Το.Μ.Υ., οικογενειακοί γιατροί,Clawback,συμβάσεις γιατρών με ΕΟΠΥΥ κ.τ.λ.)

• Χορήγηση Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή

• Τροποποίηση της νομοθεσίας για τις πινακίδες των Ιατρείων και την ιατρική διαφήμιση

• Τροποποίηση διατάξεων που αφορούν τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παράδοση των ιστορικών λευκωμάτων και των ειδικών εκδόσεων του ΙΣΑ στους δύο Υπουργούς.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Επίσκεψη υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών