Έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το Φθινόπωρο! Τι θα περιλαμβάνει

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα αφορά στην Υγεία αναμένεται να προωθηθεί άμεσα από την ηγεσία του υπουργείου και θα περιλαμβάνει τις βασικές ρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση από τις προγραμματικές δηλώσεις, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει την υπογραφή του Βασίλη Κικίλια, αναμένεται να δοθεί προς διαβούλευση λίγες ημέρες, αν και θα περιλαμβάνει τις κυριότερες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των ασθενών.

Ήδη άλλωστε στο συρτάρι υπάρχουν πολλά νομοσχέδια με εξειδικευμένες ρυθμίσεις, τα οποία ήταν έτοιμα πριν ακόμη εκλεγεί η ΝΔ και τα οποία θα προωθούνται σταδιακά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr : «Έρχεται «βροχή» από νομοσχέδια από τον Σεπτέμβριο στην Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες»

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα φθάσει στη Βουλή, θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την αλλαγή της διάρκειας των συνταγών φαρμάκων για τους χρονίως πάσχοντες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε γράψει το HealthReport.gr: «Τι θα αλλάξει πρώτα ο νέος υπουργός Υγείας»

 

Άλλωστε η επέκταση της διάρκειας των επαναλαµβανόµενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες (ακόμη και για έναν χρόνο), ήταν από τις βασικές οδηγίες που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Βασίλη Κικίλια όταν ανέλαβε.

Κατά τα άλλα το πρώτο νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει τη ρύθμιση και θεσμοθέτηση του ατομικού ηλεκτρονικού ιστορικού υγείας που αποτελεί ουσιαστικά τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας που είχε δημιουργήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να περιγράφει όμως την ταχύτερη έναρξη λειτουργίας του ατομικού φακέλου του ασθενούς, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται άμεσα όλα τα προβλήματα υγείας του ακόμη και τα επείγοντα, λένε στο HealthReport.gr στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Συνεργασίες ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα
Πάντως το πρώτο νομοσχέδιο θα φέρει και τα πάνω κάτω στο δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς αναμένεται να θεσμοθετεί και τη δυνατότητα συνεργασιών µε τον ιδιωτικό τομέα για αγορά ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, χωρίς επιβάρυνση για τον πολίτη.

 

Ήδη άλλωστε ο Κ.Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τις συνεργασίες του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να αγοράζονται υπηρεσίες και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς χωρίς καθυστερήσεις αλλά πάντα δωρεάν όπως είχε τονίσει.

Επίσης με το πρώτο νομοσχέδιο του Βασίλη Κικίλια θα θεσμοθετηθεί και ένας νέος διαφανής τρόπος εισαγωγής των ασθενών στα νοσοκομεία, που θα περνά μέσα από ψηφιοποιημένο έλεγχο ώστε να μην μπορεί να καταστρατηγηθεί η προτεραιότητα των νοσούντων.

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Έρχεται το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το Φθινόπωρο! Τι θα περιλαμβάνει