Ποιοι θα αξιολογήσουν τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων! Οι αλλαγές Κικίλια

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με άλλη σύνθεση θα λειτουργήσει η επιτροπή αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων και τους Αναπληρωτές μετά τη σχετική προκήρυξη- πρόσκληση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας άλλαξε τη σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών των Νοσοκομείων οι οποίοι αναμένεται να επιλεγούν και να αξιολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!»

 

Η σύνθεση της Επιτροπής άλλαξε με τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και έτσι τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Ειδικότερα η επιτροπή αξιολόγησης αντί του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) θα περιλαμβάνει έναν προϊστάμενο διεύθυνσης του υπουργείου υγείας, αφού με βάση την επιχειρηματολογία «η αντικατάσταση κρίνεται αναγκαία λόγω της εμπειρίας που διαθέτει ο προϊστάμενος διεύθυνσης του υπουργείου υγείας σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού».

Αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Προέδρου
Οι αλλαγές Κικίλια για τους Διοικητές Νοσοκομείων προκαλούν ήδη αντιδράσεις σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ είναι ο καθηγητής Κ.Μάρκου, στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και νυν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr στην απομάκρυνσή του από την επιτροπή αξιολόγησης.

 

Εκτός αυτού βέβαια η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή δεν έβλεπε με καλό μάτι το ΚΕΣΥ, ενώ μέσα στα σχέδιά της είναι η κατάργηση του οργάνου και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε υπηρεσίες του υπουργείου. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Προς κατάργηση το ΚΕΣΥ! Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας»

Αυτές τουλάχιστον ήταν οι αλλαγές που σχεδίαζαν μέχρι πρόσφατα τα κυβερνητικά στελέχη, εκτιμώντας πως το ΚΕΣΥ είχε μετατραπεί σε έναν δυσκίνητο γραφειοκρατικό μηχανισμό, ενίοτε και με κομματική ατζέντα. Άγνωστο βέβαια εάν στην πράξη μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα η κατάργηση του ΚΕΣΥ εάν προηγουμένως δεν βρεθεί ο τρόπος της πλήρους αντικατάστασης του.

 

Στο μεταξύ βέβαια έχει αποδυναμωθεί πλήρως αφού με ρύθμιση που προωθήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες άλλαξαν «χέρια» και οι εγκρίσεις που αφορούν στη διενέργεια ειδικών εξετάσεων, ειδικών θεραπειών και ειδικών επεμβάσεων, αφού έφυγαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και περιέρχονται στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (Α.Υ.Σ.).

Η νέα σύνθεση για τους Διοικητές Νοσοκομείων
Πάντως η νέα σύνθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

1.Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας ( Ιωάννης Κωτσιόπουλος)

2.Προϊστάμενος Διεύθυνσης του υπουργείου υγείας

3.Ένας καθηγητής ή αναπληρωτής καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) ή ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με συναφές αντικείμενο

4.Αντιπρόεδρος ή σύμβουλος του ΑΣΕΠ

5.Υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με αντικείμενο μη συναφές με τις μονάδες υγείας

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Ποιοι θα αξιολογήσουν τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων! Οι αλλαγές Κικίλια