Τέλος τα παράπονα στον υπουργό Υγείας για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Νέα εγκύκλιος απαγόρευσης

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Η ρήση “τα παράπονά σας στον υπουργό” φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, καθώς εκδόθηκε εγκύκλιος απαγόρευσης!

Στοίβες εγγράφων με προσωπικά και υπηρεσιακά αιτήματα εργαζομένων σε νοσοκομεία αλλά και άλλες Μονάδες Υγείας, έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι υπηρεσίες.

Όπως αποκαλύπτει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρήκε εκατοντάδες αιτήματα εργαζομένων τα οποία είχαν υποβληθεί απ’ ευθείας στο γραφείο του υπουργού και όχι στους άμεσα προϊσταμένους.

Αποτέλεσμα είναι τα αιτήματα να έχουν μπλοκάρει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να μην γνωρίζουν τι να πράξουν.

Έτσι με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, απεστάλη από τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη εγκύκλιος σε όλες τις Μονάδες υγείας της χώρας προκειμένου να δοθεί εντολή στους εργαζόμενους να μην στέλνουν άλλα αιτήματα στην οδό Αριστοτέλους, αλλά να τα απευθύνουν πρώτα στον άμεσο προϊστάμενό τους, τηρώντας τη διοικητική ιεραρχία.

Δείτε παρακάτω το έγγραφο:


Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει χαρακτηριστικά στο έγγραφό του ότι αρμόδιοι για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα θέτουν οι υπάλληλοι, είτε ατομικά είτε υπηρεσιακά, είναι οι Διοικητές των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί η αποστολή του αιτήματος στους αρμόδιους προϊσταμένους για να αναζητήσουν λύση.

Το φαινόμενο πάντως αυτό της παράκαμψης της ιεραρχίας αποδίδεται από παράγοντες του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζουν στο HealthReport.gr, στην καταστρατήγηση των υπηρεσιακών δομών μέσα στο σύστημα υγείας και στην ανάδειξη προσώπων από την «κομματική ιεραρχία» που δημιουργούσαν δυσλειτουργίες στο σύστημα.

 

Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν στο HealthReport.gr οι ίδιες πηγές, οι συχνές κόντρες που καταγράφηκαν στα νοσοκομεία τα τελευταία έτη μεταξύ εργαζομένων και Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), αύξησαν κατακόρυφα τα άμεσα αιτήματα προς το υπουργείο Υγείας. Δείτε ΕΔΩ μία από τις αποφάσεις που άναψαν φωτιές σε γιατρούς και εργαζόμενους: «Λουκέτο στις εφημερίες των Περιφερειακών Ιατρείων στη Ρόδο από την πρώην Διοικήτρια της ΥΠΕ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Αντίστοιχες αποφάσεις πάντως προκάλεσαν και σε άλλες περιοχές δυσλειτουργίες, αλλά και την έντονη αντίδραση των εργαζομένων όπως στη Μυτιλήνη και το Κέντρο Υγείας.
 

ΠΗΓΗ:https://www.healthreport.gr/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Τέλος τα παράπονα στον υπουργό Υγείας για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Νέα εγκύκλιος απαγόρευσης