Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων στην Υγεία - Υστερούμε σε σχέση με την Ευρώπη

Share

Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων στην Υγεία - Υστερούμε σε σχέση με την Ευρώπη

Χρειάζεται και ένας εξορθολογισμός των δαπανών, ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να γνωρίζει που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει για την Υγεία.
Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης
 

Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων στην Υγεία - Υστερούμε σε σχέση με την Ευρώπη
Σε φάση ωρίμανσης φαίνεται πως βρίσκεται η ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για την Υγεία. Τα Μνημόνια έχουν φτάσει σε οριακό σημείο πολίτες και παρόχους, καθιστώντας την Ελλάδα χώρα "δεύτερης κατηγορίας" στην Ευρώπη.

Η…αποσυμπίεση φαίνεται πως έχει δρομολογηθεί, όπως προκύπτει από συνέντευξη του υπουργού Υγείας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο σε ό,τι έχει να κάνει με τις δαπάνες Υγείας:

"Άλλωστε, και ο Declan Costello (σ.σ. φωτογραφία κάτω), μιλώντας στο συνέδριο του Economist ως επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας, δήλωσε δημοσίως ότι η Ελλάδα ενδεχομένως θα μπορούσε να αυξήσει κάποιες από τις δαπάνες στην Υγεία".

Σύμφωνα με τον υπουργό, χρειάζεται και ένας εξορθολογισμός των δαπανών, ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να γνωρίζει που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει για την Υγεία:

"Στο πλαίσιο αυτό εγκαθιδρύουμε ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών, συνδέουμε το BI (σύστημα επιχειρηματικής ευφυΐας) του υπουργείου με όλα τα νοσοκομεία.

Θέτουμε ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες στους διοικητές, τους υποδιοικητές των νοσοκομείων και στις διοικήσεις των οργανισμών του υπουργείου, με στόχο τη λογοδοσία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας".

Σύμπραξη

Αναφερόμενος στις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, είπε πως αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

Ο ΕΟΠΥΥ – είπε – χρησιμοποιεί ήδη τέτοια μοντέλα, ως πάροχος υπηρεσιών Υγείας, συμβαλλόμενος με τον ιδιωτικό τομέα.

Και τα νοσοκομεία της χώρας χρησιμοποιούν ανάλογα μοντέλα συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως σε ό,τι αφορά την απόκτηση εξοπλισμού:

"Μας ενδιαφέρει, πρώτα και πάνω από όλα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Να μην ταλαιπωρούνται, να εξυπηρετούνται καλύτερα, να μην καθυστερούν οι διαγνωστικές εξετάσεις, να μη βασανίζονται στις εφημερίες, να μην επιβαρύνονται οικονομικά.

Στηρίζουμε το ΕΣΥ και όλους τους εργαζομένους του και όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα για να στηρίξουμε τους εργαζομένους και να διευκολύνουμε τη ζωή των πολιτών, θα το κάνουμε".

ΠΗΓΗ:https://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Βασίλης Κικίλιας: Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των κονδυλίων στην Υγεία - Υστερούμε σε σχέση με την Ευρώπη