Διοικητές Νοσοκομείων: Εκατοντάδες οι αιτήσεις από υποψηφίους! Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 

Διοικητές Νοσοκομείων σε αναμονή! Εκατοντάδες είναι οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί από υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για μία θέση στη Διοίκηση ενός Νοσοκομείου.

Η προκήρυξη που βγήκε στον αέρα πριν δύο εβδομάδες, λήγει τελικώς στις 10 Οκτωβρίου το μεσημέρι και όχι στις 2 Οκτωβρίου, λόγω τεχνικών διορθώσεων που έγιναν από το υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να επανακοινοποιηθεί η προκήρυξη και να δοθεί παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ τα προσόντα που ζητούνται: «Διοικητές Νοσοκομείων: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη! Όλα τα προσόντα»


Οι αιτήσεις πάντως- όπως μεταφέρουν πηγές του HealthReport.gr– είναι εκατοντάδες για κάθε νοσοκομείο, ενώ οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις οποίες και αποστέλλονται οι φάκελοι από τους ενδιαφερόμενους, αναμένουν πολλαπλασιασμό των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες της λήξης της προκήρυξης.
Το παρασκήνιο των ενδιαφερόμενων

Βέβαια μπορεί ο διαγωνισμός να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο οι πιέσεις στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν. Κατά τη συνήθη τακτική, όποιος έχει … μπάρμπα στη Κορώνη είναι πιο πιθανό να κερδίσει στη μάχη για μία θέση σε Διοίκηση Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι συνολικά αναζητούνται Διοικητές Νοσοκομείων και Υποδιοικητές για 115 Μονάδες, καθώς τα 135 νοσοκομεία της χώρας έχουν και συνενωμένες Διοικήσεις.

Πληροφορίες του HealthReport.gr σημειώνουν ότι στην κούρσα της διεκδίκησης έχουν μπει πολλοί παλαιοί Διοικητές Νοσοκομείων, που είχαν απομακρυνθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα δεκάδες είναι και οι αιτήσεις στελεχών του τομέα της υγείας με σπουδές στα οικονομικά της υγείας, καθώς και γιατρών που πιθανώς να θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο μάνατζμεντ.


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση, καθώς οι νέοι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας και θα ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα εάν τα τηρούν. Δείτε ΕΔΩ τι απαιτείται: «Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται»

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτόν τον διαγωνισμό δεν αναμένεται να γίνουν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υποψηφίους, αφού θα παραδοθεί ένας κατάλογος ονομάτων από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα αποφασίσει.


Επίσης δεν τίθεται ηλικιακό όριο στην προκήρυξη, στοιχείο βέβαια που είχε καταστρατηγηθεί πλήρως σε προηγούμενες προκηρύξεις.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Διοικητές Νοσοκομείων: Εκατοντάδες οι αιτήσεις από υποψηφίους! Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία