Οι οδηγίες Κικίλια στους νέους Διοικητές Νοσοκομείων που θα αναλάβουν! Οι πρώτες κινήσεις

Share

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 

Έτοιμες έχει ο υπουργός Υγείας τις οδηγίες που θα δώσει στους νέους Διοικητές Νοσοκομείων που θα προκύψουν από την προκήρυξη που λήγει στις 10 Οκτωβρίου μετά την παράταση που δόθηκε.

Μπορεί το ενδιαφέρον να είναι μεγάλο από στελέχη της αγοράς υγείας και όχι μόνο, αλλά όπως μεταφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας στο HealthReport.gr, η υπόθεση δεν θα είναι εύκολη αφού πάντα θα υπάρχει το ενδεχόμενο της απόλυσης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Διοικητές Νοσοκομείων: Εκατοντάδες οι αιτήσεις από υποψηφίους! Στις 10 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία»


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει διαμηνύσει ότι οι Διοικητές που δεν θα τηρούν τα συμφωνηθέντα, θα αποχωρούν από το ΕΣΥ σε χρόνο εξπρές και χωρίς αποζημίωση.
Τρεις οι βασικές αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr τρεις είναι οι βασικοί άξονες με τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσουν τη θητεία τους οι Διοικητές Νοσοκομείων:

1.Καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, ανανεώνοντας τις λίστες που θα τους παραδοθούν από τους απερχόμενους Διοικητές. Στόχος είναι οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν να κατευθυνθούν στα τμήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

2.Παρουσία στην εφημερία

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θεωρεί βασικό στοιχείο για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων να είναι οι ίδιοι παρόντες ή οι Αναπληρωτές τους κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Εκτιμά ότι μόνο έτσι μπορεί υπάρξει ορθός συντονισμός. Μάλιστα όποιος συλληφθεί να μην παραβρίσκεται σε εφημερία, θα απολύεται αυτομάτως. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Διοικητές Νοσοκομείων: Με βαθμολόγιο αλλά και μηνιαίους ελέγχους από ειδική ομάδα όσοι διορισθούν! Πότε θα απολύονται»

3.Κατανομή περιστατικών στα ΤΕΠ

Η πρώτη βελτίωση που θα πρέπει να κάνουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων ήδη από τον πρώτο μήνα του διορισμού τους είναι να οργανώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Με βάση τις οδηγίες που αναμένεται να τους δώσει ο υπουργός Υγείας – όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr– θα πρέπει να ορίσουν συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων η οποία θα κάνει την κατανομή των περιστατικών που θα φθάνουν στα ΤΕΠ.


Εξάλλου παρά τις σχετικές τοποθετήσεις του Βασίλη Κικίλια ότι σε μερικά νοσοκομεία οι άνδρες των security είναι αυτοί που κάνουν την κατανομή των περιστατικών, το φαινόμενο δεν έχει ακόμη εκλείψει.

Βέβαια εκτός από τα τρία αυτά πρώτα βήματα, οι Διοικητές Νοσοκομείων θα υπογράψουν και μικρά μνημόνια βάση των οποίων θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις βελτιώσεις στο νοσοκομείο που θα διοικούν, για τα οικονομικά του, για την τήρηση των προϋπολογισμών αλλά και για την βελτιωμένη εικόνα που θα πρέπει να δημιουργήσουν για τους ασθενείς.

ΠΗΓΗ:https://medispin.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΥΠ.ΥΓ Οι οδηγίες Κικίλια στους νέους Διοικητές Νοσοκομείων που θα αναλάβουν! Οι πρώτες κινήσεις