Ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των νοσοκομειακών γιατρών, εγείρουν μία σειρά από περιστατικά που περιγράφουν “μάχιμοι” γιατροί του ΕΣΥ.
Το σύστημα δίνει το δικαίωμα στη γενική συνέλευση των συναδέλφων του υπό κρίση γιατρού, να ανατρέψει ακόμη και αποφάσεις που έχουν λάβει για αυτόν οι προϊστάμενοί του!
Χαρακτηριστική είναι περίπτωση χειρουργού, ο οποίος κρίθηκε πρόσφατα, προκειμένου να παραμείνει ή να αποχωρήσει από μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής.
Ο εν λόγω χειρουργός υπηρετούσε επί μία πενταετία στο νοσηλευτικό ίδρυμα και έπρεπε να αξιολογηθεί για την απόδοσή του κατά τον χρόνο εργασίας του.
Ο συντονιστής διευθυντής του τμήματος, η διευθύντρια του τομέα και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας έβαλαν χαμηλή βαθμολογία στα τρία από τα πέντε έτη προϋπηρεσίας του.
Ο γιατρός έκανε ένσταση κατά της βαθμολογίας και ακολούθησε νέα, σύμφωνα με την οποία “…μετά την πλήρη αιτιολόγηση των χαμηλών βαθμολογιών του ιατρού από τους αξιολογητές του και με βάση τα κατατεθέντα έγγραφα, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της αξιολόγησης”…
Με αυτά τα δεδομένα, η ένσταση απορρίφθηκε, αλλά ο γιατρός ζήτησε να αξιολογηθεί εκ νέου, καθώς βρισκόταν σε διαμάχη με συνάδελφό του, ο οποίος τον είχε κρίνει αρνητικά.
Συνέλευση
Ο διευθυντής του τμήματος, που είχε ψηφίσει αρνητικά στην αξιολόγηση του υπό κρίση γιατρού, ενέδωσε και το θέμα πήγε στη γενική συνέλευση, όπου έγινε ονομαστική ψηφοφορία μεταξύ των παρόντων γιατρών.
Αν και οι περισσότεροι από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου δεν συμμετείχαν στη συνέλευση, ο γιατρός κατόρθωσε να πάρει την πλειοψηφία των παρόντων και να παραμείνει τελικά ως επιμελητής στο νοσοκομείο…
Πηγές του Iatronet αναφέρουν πως το καθεστώς αξιολόγησης είναι προβληματικό και πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να μπορέσουν να νοσοκομεία να κρατήσουν το καλύτερο δυνατό ιατρικό δυναμικό.
Δημ.Κ.
ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/