Γιώργος Πατούλης: Καθοριστικός ο ρόλος των γιατρών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Share

Γιώργος Πατούλης: Καθοριστικός ο ρόλος των γιατρών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

"Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες επιστημονικού δυναμικού και η Πολιτεία οφείλει να αναπτύξει πολιτικές για την αξιοποίησή του", είπε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Γιώργος Πατούλης: Καθοριστικός ο ρόλος των γιατρών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού
Στις προοπτικές που ανοίγονται, προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το άριστο επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αναφέρθηκε ο Γιώργος Πατούλης.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικού Τουρισμού, μίλησε σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με θέμα “Τουρισμός Υγείας - Προορισμός Κρήτη”.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας, με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Μίλησε για την οικουμενικότητα της ελληνικής επιστήμης, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας:

“Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες επιστημονικού δυναμικού και η Πολιτεία οφείλει να αναπτύξει πολιτικές για την αξιοποίησή τους και να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επαγγελματική τους επιβίωσή”, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, για να επισημάνει:

“Από την Αυστραλία, στην Αμερική και στην Ινδία έως την Κρήτη, ο επιστημονικός κόσμος της χώρας ενώνει τις δυνάμεις του, με επιχειρήσεις από τον κλάδο της ιδιωτικής Υγείας, του τουρισμού, της αναψυχής και ευεξίας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όλοι μαζί εργαζόμαστε συστηματικά για να καταστήσουμε τον τουρισμό Υγείας, στρατηγικό παίκτη στη σκακιέρα της ανάπτυξης.

Αναλαμβάνουμε δράση ,για να προσφέρουμε νέες θέσεις εργασίας, για να σταματήσουμε την 'αιμορραγία' από τη φυγή νέων κυρίως επιστημόνων μας στο εξωτερικό και να εισφέρουμε στο εθνικό εισόδημα”, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Σύλλογοι
Στη συμβολή του επιστημονικού κόσμου της χώρας, στην ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας αναφέρθηκαν η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Π. Ορφανουδάκη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων Π. Ορφανουδάκη, Ρεθύμνου Γ. Στεφανάκη, Λασιθίου Κ. Νικολαράκη και Σητείας Ι. Κατσαράκη και την Περιφέρεια Κρήτης, ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να σχεδιαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από τον θεματικό τουρισμό Υγείας.

Σκοπός τους, όπως υπογράμμισαν είναι να ενεργοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθεί το άριστο ιατρικό δυναμικό, με οδηγό την ποιότητα και την καινοτομία.

Επίσης, τοποθετήθηκαν για το θέμα ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Λ. Βαμβακάς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Υγείας του Δήμου Ηρακλείου G. Garancini, οι οποίοι εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες να καταστεί σημαντικός προορισμός για τον Τουρισμό Υγείας.

ΠΗΓΗ:http://www.iatronet.gr/

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας
28ης Οκτωβρίου 43 Λάρισα 41223
Τηλ.2410287777 - 2410236036
Φαξ:2410287777

Website: http://www.isli.gr

 

 Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
 ------------
 Σας ενημερώνουμε οτι τα γραφεία του ΙΣΛ θα είναι ανοικτά προς εξυπηρέτηση ως εξής:
Δευτέρα εως Παρασκευή πρωί 09:00-14:00
Δευτέρα-Τετάρτη απόγευμα 18:00-20:00

 

"ΒΙΟΠΟΛΙΣ ΥΠΟΔΟΧΕΥΣ"

viopolis ypodoheus

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Νοέμβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Γιώργος Πατούλης: Καθοριστικός ο ρόλος των γιατρών στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού