Site icon ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΛ (24/03/2026)

Επισυναπτόμενα

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου Λήψεις
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-3-2026 15 KB 60

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

« Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ »

Ν.Π.Δ.Δ.

MEDICAL ASSOCIATION OF LARISSA

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43*412 23 ΛΑΡΙΣΑ*ΤΗΛ.:2410 287777-2410 236036*FAX:2410 287777

e–mail:info@isli.gr * website:www.isli.gr

 

ΛΑΡΙΣΑ  24-3-2026

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ CLAWBACK–

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

O Ιατρικος Σύλλογος Λάρισας για μια ακόμα φορά σηκώνει ψηλά την σημαία της πλήρους κατάργησης του clawback των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, που απειλεί άμεσα την βιωσιμότητά τους αλλά και την διάλυση της πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας (ΠΦΥ), που κατά το μεγαλύτερο μέρος εξυπηρετείται από τα εργαστήρια και τα ιατρεία του ιδιωτικού τομέα.

Η πλήρης κατάργηση του clawback αποτελεί κεντρικό αίτημα όλων των Ιατρικών συλλόγων και όλων των Ενώσεων των  Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών, καθώς χαρακτηρίζεται ως ένα “άδικο” μέτρο που λειτουργεί ως “ταφόπλακα” για τη λειτουργία των εργαστηρίων και των ιατρείων τους.

Με αφορμή την πρόσφατη αναγγελία για την ρύθμιση του clawback του 2023 οι πάροχοι απαιτούν την λήψη δραστικών μέτρων για τη μείωση του και όχι απλώς ρυθμίσεις δόσεων για χρέη παρελθόντων ετών. Αντί του clawback, προτείνουν τη χρήση ιατρικών πρωτοκόλλων, τα οποία θα λειτουργούν ως επιστημονικά φίλτρα και όχι ως “κόφτες”.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Exit mobile version